Jelmezes kalandtúra – Kik azok a cosplayerek?

Blog Rendezvények

Mondocon – Ahol akár szuperhős is lehetsz!

Jelmezesek összejövetele, ahol megelevenednek a szuperhősök, rajzfilmfigurák, manga, anime, film és videojáték szereplői…

A képen: Csiki Nándor Cosplayer

Az évente négyszer megrendezésre kerülő Mondocon téli eseményén jártam, ahol jelmezbe (cosplay-be) öltözött tömeg mutatta meg a geek rendezvényen a leginkább saját kezük által készített alkotásaikat.
Ha Budapest utcáin találkozol jelmezbe öltözött emberekkel és tömegesen vannak, valószínű hogy a Hungexpo közelében jársz, ugyanis itt rendezik az ország eddigi legnagyobb cosplay eseményét. Az expo bejáratánál kígyózó sorokban várják az emberek, hogy bejussanak és részt vegyenek a cosplay versenyeken, programokon, geek vásárokon,  megcsodálják egymás alkotásait, és fotókat készítsenek. Igen, itt szinte kötelező fotózni-videózni a cosplayerek várják és örömmel fogadják a képkészítőket, pózolnak, lengetik kardjaikat, varázsbotjukat egyéb kiegészítőjüket.  Nagyon jó fotókat lehet készíteni a kinti helyiségeken, bár most egész nap esett az eső, és nem tudtam elegendő képet készíteni, de ezt pótolhatom a tavaszi Mondocon eseményen.

Mondocon 2018 Tél