Nézz körbe a világban – 360 fokos képek

Technika

A 360 fokos képkészítés

A közösségi médiáknak köszönhetően egyre több gömbpanoráma fotó jelenik meg, ami azt mutatja, hogy elterjedtek azok az eszközök, amikkel elkészíthetjük 360 fokos életképeinket.

Mi is az a gömbpanoráma fotó?
A kép forrása: https://techcrunch.com/

Ezek olyan  széles látókörű képek, amiben látjuk mi van körülöttünk, fent és lent. Hogyan tudom megtekinteni? Okos telefon, számítógépen kijelzőjén vagy VR szemüvegen. A Facebook felismeri a gömbpanoráma fotókat és feltöltés után, máris látjuk a 360 fokos világot, amit a mobilunk mozgatásával tudunk körbenézni a megörökített pillanatban. Számítógépen az egérkurzor vagy a navigációs billentyűkkel tudunk nézelődni.

A legelterjedtebb panorámafotó készítő eszközök az okos telefonok, sőt akad olyan okos telefon is, ami elkészíti a gömbpanoráma fotót, bár az illesztések hagynak kívánnivalót maguk után. Legegyszerűbb módja a 360 fokos kép készítésnek az erre a célra fejlesztett kamerák beszerzése, mert itt már nem kell az illesztésekkel foglalkoznunk, ebben az esetben elintézi a kamera dupla nagylátószögű lencséje és szoftvere.


A kép a a bécsi VIECC Vienna Comic Con rendezvényen készült

Ha szeretne ilyen képeket, de nem akar eszközökre pénzt költeni, keressen fel minket, elkészítjük önnek: KAPCSOLAT